BlogSaznajte više o stomatološkim procedurama i različitim terapijama

Damon System su zapravo specijalno dizajnirane bravice, koje za razliku od klasičnih, konvencionalnih fiksnih proteza i bravica, nude pacijentima širi i zdraviji osmeh. Smišljen pre više od 20 godina od strane dr Dwight Damon-a, pionira u razvoju naprednih ortodontskih sistema, Damon sistem danas koriste hiljade sertifikovanih Damon ortodonata.

Damon bravice se razlikuju od konvencionalnih po specijalnom sistemu zatvaranja sa kliznim mehanizmom, koji dozvoljava luku da se slobodno kreće. Zahvaljujući tome, smanjuje se sila trenja i poboljšava mogućnost održavanja adekvatne oralne higijene usled odsustva specijalnih gumica, koje su nažalost neophodne kod klasičnih fiksih proteza radi držanja lukova u mestu. Zbog toga, dolazi do nastanka trenja koje može usporiti terapijski proces kao i do nakupljanja bakterija.

Zahvaljujući Damon sistemu, dobijate osmeh koji skoro u potpunosti popunjava crni trougao koji se javlja pri osmehu između ugla usana i bočnih zuba. Kao rezultat ovako širokog osmeha, lice dobija bolju muskulaturnu potporu, što pacijente čini da izgledaju mlađe.

Korišćenjem Damon bravica, u odnosu na konvencionalne, pacijenti su zadovoljniji svojim izgledom u toku trajanja terapije jer su one manje, dok lice izgleda lepše. Rezultat terapije je dugotrajniji jer se primenjuju blage sile, dok je terapija ujedno i brža. Pacijentima je potrebno manje vremena da se prilagode na samu terapiju, ujedno je i broj kontrola manji (u proseku na svakih 6-8 nedelja), i još kao dodatna prednost, olakšano je održavanje oralne higijene.

IWS.BY Call Button