Implanti

dental innovation usluge

Uprkos velikom napretku u stomatološkoj nezi, milioni ljudi i dalje ostaje bez zuba, uglavnom kao posledica karijesa, parodontalnih oboljenja ili usled povreda. Tokom mnogo godina, jedini mogući terapijski smer su bili mostovi ili proteze. Ali danas, kao najbolje rešenje, pokazuju se dentalni implantati.

Šta su zapravo dentalni implantati?


Dentalni implantati predstavljaju zamenu za koren zuba. Daju jaku potporu za buduće protetske nadoknade koji izgledaju skoro identično kao Vaši prirodni zubi. Oblika su šrafa, i kao takvi, “ušrafljuju” se direktno u Vašu kost. Shodno tome, postoji određeni preduslovi, koji moraju biti ispunjeni, kao što su na primer:

  • Dovoljna količina kosti da podrži implant - ukoliko nema dovoljno kosti, moguće je uraditi “graft”,
  • Zdrav parodoncijum,
  • Dobra oralna higijena,
  • Kontrolisane hronične bolesti (ukoliko postoje), i mnogi drugi.

Koje su prednosti dentalnih implantata?

  • Estetika - izgledaju i ponašaju se kao Vaši prirodni zubi,
  • Govor - omogućen je normalan govor,
  • Održavanje higijene - s obzirom da dentalni implantati ne utiču na drudge, okolne, zube kao prilikom pravljenja mosta, to dovodi do drastičnog olakšanja u održavanju oralne higijene,
  • Dugovečnost - jako su izdržljivi i sa pravilnom higijenom mogu trajati doživotno.

Postoji jako veliki broj implantata na tržištu i svaki od njih se razlikuje, kao i jako veliki broj podela, ali neke od najosnovnijih su implantati u nivou kosti ili tkiva, zatim “cementiratni ili na šrafljenje”, različiti oblici, dužine i širine implantata, itd.
U osnovi postavljanja dentalnih implantata nalazi se proces oseointegracije. Tokom ovog procesa, materijali kao što su titanijum ili cirkonia, formiraju konekciju sa alveolarnom kosti. Ovaj proces traje oko nekoliko meseci. Nakon ovog procesa, na sam implant se postavlja abatment (supra-struktura), a na abatement se postavlja krunica. Ponekad je moguće čak i odmah “opterititi” implant po ugradnji u kost. U sklopu samih protetskih rekonstrukcija, moguće je postaviti više od jednog implantata u alveolarnu kost, uglavnom su to 4 ili 6 implantata. Za ovu vrstu operacije, ugradnje implanta, potrebno je jako detaljno i precizno planiranje pozicije, čak i izrada specijalnih vodiča koji navode njihovo postavljanje, kao i saradnja sa pacijentom. Neophodne su redovne kontrole i besprekorno održavanje oralne higijene, da bi implant opstao unutar kosti.

dental innovation usluge

Želite da saznate nešto više o našim uslugama?

Kontaktirajte nas preko maila, telefonom ili posetite našu ordinaciju.

Kontaktirajte nas

IWS.BY Call Button