Opšti Pregled

dental innovation usluge

Stomatološki pregled predstavlja početni korak u prevenciji svih oboljenja zuba i usta. Redovan pregled treba činiti najmanje dvaput godišnje.

Pregled u proseku traje oko 30 minuta i sastoji se od:

 • Uzimanja anamneze (istorije bolesti),
 • Kliničkog pregleda svakog zuba i gingive,
 • Klinički pregled svih mekih tkiva usta
 • Skeniranje intraoralnim skenerom Vaših zuba
 • Saveti za korekciju ishrane radi očuvanja zdravlja Vaših zuba
 • Demonstracija pravilne tehnike pranja zuba

Zašto smo mi jedinstveni?

U sklopu osnovnog stomatološkog pregleda, radimo i intraoralno skeniranje Vaših zuba našim iTero skenerom, bez ikakvog štetnog zračenja, sa ciljem da Vam pokažemo ono što mi vidimo!

Ko bi sve trebao da radi obavezno pregled?

Stomatološki pregled bi trebao da se radi najmanje dvaput godišnje bez obzira na uzrast. Služi da se na vreme dijagnostikuju sva moguća oboljenja usta i zuba, počevši od karijesa, pre nego što se situacija pogorša. Ujedno, postoji i grupa ljudi koji su pod mnogo većim rizikom za nastanak karijesa i upale desni, a to su:

 • Pušači
 • Trudnice,
 • Osobe koje često konzumiraju šećer, gazirane sokove ili brzu hranu,
 • Osobe koje trenutno imaju upalu desni,
 • Osobe sa slabim imunološkim sistemom,
 • Osobe sa nepovoljnim položajem zuba.
dental innovation usluge

Deca kod stomatologa?

Prvi pregled deteta bi trebao da bude oko prve godine. Pregled je čisto informativnog karaktera i namenjen da se dete upozna sa sredinom stomatološke ordinacije. Roditeljima se objašnjava kako se održava oralna higijena kod beba. Pregledi bi trebali da budu redovni radi kontrolisanja nicanja zuba i prevencije karijesa. Savetuje se, radi prevencije karijesa, zalivanje fisura po nicaju prvih i drugih molara. Zalivanje bi trebalo uraditi u roku od 6 meseci od nicanja.

Pregled trudnica?

Period trudnoće je po zdravlje zuba i usta vrlo rizičan. Zbog hormonskog disbalansa i neadekvatnog održavanja oralne higijene dolazi do povećanog rizika za nastanak bakterijskih infekcija i pojave karijesa. Neophodno je da se dodatno vodi računa o oralnoj higijeni. To podrazumeva sledeće: U toku prvog tromesečja treba se sprovesti obuka o održavanju adekvatne oralne higijene, obradi parodontalnih džepova i urgentna stomatološka terapija. U toku drugog tromesečja je moguće izvesti sve stomatološke procedure koji trenutno uzrokuju probleme. Takođe, ukoliko je potrebno snimanje zuba, savetuje se u ovom periodu uz primenu celokupne zaštite. U toku trećeg tromesečja rutinski stomatološki pregled su otežani zbog nemogućnosti da se pacijentkinja komforno smesti u stolicu. Shodno tome, savetuje se da se sve intervencije odlože za period nakon porođaja. Ukoliko ipak postoji potreba za hitnom stomatološkom intervencijom, pacijentkinja treba da se namesti u položaj koji joj odgovara, a intervencija treba biti što kraća. Najbolji način da se izbegnu problemi sa zubima i mekim tkivima usta u toku trudnoće, je da se vodi računa o zdravlju istih pre same trudnoće. Ukoliko planirate trudnoću, savetujemo i posetu stomatologu da bi otklonili sve potencijalne probleme.

Želite da saznate nešto više o našim uslugama?

Kontaktirajte nas preko maila, telefonom ili posetite našu ordinaciju.

Kontaktirajte nas

IWS.BY Call Button